Een betere keuze

Bij Ball Group streven we er voortdurend naar om artikelen te creëren die niet alleen voldoen aan de nieuwe mode en de kwaliteitseisen van onze klanten, maar ook aan de bewustwording om betere keuzes te maken met het milieu als uitgangspunt. Wanneer je bij Zizzi winkelt, zul je een kenmerk opmerken dat de items markeert die we gecategoriseerd hebben als 'Een betere keuze'. Deze betere keuze is in de eerste plaats van goede kwaliteit waardoor de favorieten van onze klant met een goede verzorging jaren meegaan. En natuurlijk willen we het aantal van onze milieuvriendelijke materialen vermeerderen, zodat we onze milieubewuste klanten de mogelijkheid geven om een betere keuze te maken wanneer ze bij ons winkelen.

Als je het label 'Een betere keuze' ziet, betekent dit dat het kledingstuk minimaal 30% en tot wel 100% milieuvriendelijke vezels bevat. Lees hierover meer in de betreffende productbeschrijving.

Biologisch katoen

Biologisch katoen is katoen dat zonder pesticides en genetisch gemodificeerde organismes wordt geproduceerd. Hierdoor is dit een milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel katoen.

VIND EEN BETERE KEUZE

LENZINGTM
ECOVEROTM
viscose

Viscosevezels met het LENZING™ en ECOVERO™ label zijn afkomstig uit natuurlijke bossen en worden geproduceerd middels een milieuvriendelijk proces waarbij tot 50% minder energie en water gebruikt wordt dan bij de traditionele viscosesoorten. LENZING™ en ECOVERO™ zijn handelsmerken van Lenzing AG.

VIND EEN BETERE KEUZE

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester is normaal gesproken afkomstig van gerecyclede PET-flessen, maar kan ook afkomstig zijn van gerecyclede polyester kleding. Wanneer we dit duurzaam noemen, is dit omdat we geen nieuwe materialen of natuurlijke bronnen gebruiken.

VIND EEN BETERE KEUZE

Lyocell

(TENCELTM)

TENCEL™ gelabelde lyocell-vezels zijn afkomstig uit natuurlijke bossen en worden geproduceerd in een gesloten systeem, wat betekent dat zowel het water als de oplosmiddelen voor meer dan 99% worden gerecycled en hergebruikt. TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG.

VIND EEN BETERE KEUZE

Gerecycled leer

Gerecycled leer is gebruikt voor andere lederwaren voordat het werd omgevormd tot een nieuw kledingstuk. Hergebruikt leer kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van meubels en kleding. Vergeleken met nieuw leer helpt recycling van het materiaal om het waterverbruik, het gebruik van chemicaliën en de hoeveelheid afval te verminderen. Daarom is gerecycled leer een milieuvriendelijker alternatief.

VIND EEN BETERE KEUZE