Duurzaamheid

Bij Ball Group streven we constant naar het creëren van artikelen die niet alleen aan de modewensen van onze klanten voldoen, maar ook aan hun eisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Wanneer je shopt bij Zizzi, heb je wellicht een kleine tag opgemerkt die onze 'duurzame kleding' kenmerkt. In de kern betekent duurzaamheid voor ons in de eerste plaats de productie van geliefde artikelen van een goede kwaliteit, die onze klanten vele jaren dragen, koesteren en verzorgen. Daarnaast blijven we het aantal artikelen gemaakt van duurzame materialen uitbreiden, zodat onze bewuste klanten uit vele opties kunnen kiezen.

Wanneer je de tag 'duurzame kleding' ziet, betekent dit dat het kledingstuk tenminste 30% duurzame vezels bevat. Dit kan bij veel artikelen meer zijn, tot zelfs wel 100%. Hier kun je meer over lezen in de beschrijving van het artikel.

Biologisch katoen

Biologisch katoen is katoen dat zonder pesticides en genetisch gemodificeerde organismes wordt geproduceerd. Hierdoor is dit een milieuvriendelijker alternatief voor traditioneel katoen.

SHOP DUURZAME KLEDING

LENZINGTM
ECOVEROTM
viscose

LENZING™ ECOVERO™ viscosevezels komen van duurzaam beheerde bossen en zijn geproduceerd in een milieuvriendelijk proces waarbij tot 50% minder energie en water wordt gebruikt in vergelijking met traditionele viscosetypes. LENZING™ en ECOVERO™ zijn handelsmerken van Lenzing AG.

SHOP DUURZAME KLEDING

Gerecycled polyester

Gerecycled polyester is normaal gesproken afkomstig van gerecyclede PET-flessen, maar kan ook afkomstig zijn van gerecyclede polyester kleding. Wanneer we dit duurzaam noemen, is dit omdat we geen nieuwe materialen of natuurlijke bronnen gebruiken.

SHOP DUURZAME KLEDING

Lyocell

(TENCELTM)

Lyocell vezels van het merk TENCEL™ zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en worden geproduceerd in een closed-loop systeem, wat betekent dat zowel water als oplosmiddelen voor meer dan 99% worden gerecycled en hergebruikt. TENCEL™ is een handelsmerk van Lenzing AG.​​​​​​​

SHOP DUURZAME KLEDING

Gerecycled leer

Gerecycled leer is gebruikt voor andere lederwaren voordat het werd omgevormd tot een nieuw kledingstuk. Hergebruikt leer kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van meubels en kleding. Vergeleken met nieuw leer helpt recycling van het materiaal om het waterverbruik, het gebruik van chemicaliën en de hoeveelheid afval te verminderen. Daarom is gerecycled leer een milieuvriendelijker alternatief.

SHOP DUURZAME KLEDING