Hoe voorkom je schaafplekken tussen je benen

Deze zomer is misschien wel het lekkerste seizoen van het jaar - het is mooi weer, de dagen zijn lang en de zomerkleedje is uit. Jammer genoeg betekent het ook het seizoen voor shin splints, die steek en ongemak veroorzaken. Soms komt dit vaker voor dan je eigenlijk zou willen.


Er zijn gelukkig manieren om schaafplekken tussen je benen te voorkomen. Het hoeft niet te betekenen dat je in de zomer niet op blote voeten kunt lopen - gelukkig zijn er andere oplossingen. In de volgende paragrafen helpen we je om van schaafplekken af te komen.

3 trucs om schaafplekken tussen de benen te vermijden

Als je in de zomer graag kleedjes en rokjes draagt of over het algemeen erg actief bent, zijn hier onze beste adviezen om schaafplekjes tussen je benen te voorkomen.


1. Een binnenbroek tegen schaafplekken aan de binnenkant van de dijen

De beste manier is natuurlijk om te voorkomen dat je dijen tegen elkaar schuren. Dit kan effectief met een binnenbroek, ook wel fietsbroek genoemd. Het is min of meer een korte comfy legging die ervoor zorgt dat uw binnenste dijen niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. We hebben verschillende modellen, dus er is iets voor elke gelegenheid.

2. Een hardlooplegging voorkomt schaafplekken

Als je af en toe hardloopt, ben je misschien al bekend met loopzweren. Wanneer je zweet en je dijen tegen elkaar wrijven, veroorzaakt dit automatisch meer slijtage aan je binnenzijde van je dijen. Je kunt de slijtage tegengaan door hardloopleggings te dragen. Ze bieden een goed comfort tijdens het hardlopen, omdat de binnenste dijen niet rechtstreeks met elkaar in contact komen.

3. Effectieve oplossing met shapewear

Een andere effectieve en comfortabele oplossing is shapewear, die ook in diverse vormen verkrijgbaar is. Het vervult grotendeels dezelfde taak als een binnenbroek, maar als extra voordeel verstevigt en vormt het ook je lichaam. Vermijd schaafplekken tussen de benen door een korte broek of een jumpsuit te dragen en voorkom dat je je zorgen maakt.

Ondere tips om schaafplekken te voorkomen

Crème

Als je naar het strand gaat of als het erg warm is, wil je misschien niet meer kleren dragen dan je echt nodig hebt. Breng in plaats daarvan een crème aan die je huid beschermt tegen irritatie als gevolg van wrijving. Met een anti-schaafplekken crème kun je schaafplekken voorkomen. Breng het aan op het blootgestelde gebied voordat je het zomerweer ingaat.


Vaseline

Een ander alternatief voor binnenbroekjes en shapewear is vaseline. Het wordt niet door de huid opgenomen en werkt als een beschermend laagje op de kwetsbare huid. Vaseline is daarom bijzonder geschikt in de zomerhitte, wanneer de luchtvochtigheid en de hitte de huid meer kwetsbaar maken.Indien de schade is aangericht - is dit wat je kan doen aan schaafplekken

Het is natuurlijk het beste om schaafplekken te voorkomen, maar als je toch al last hebt van schaaflekken tussen je benen, is er een oplossing.


Probeer in het begin lange wandelingen te vermijden om de huid van je binnenste dijen de kans te bieden opnieuw te genezen. Ben je in de buurt van een strand, dan kun je je schaafplekken verzachten door te zwemmen. Het zoutwater heeft een genezende werking en verkoelt ook de geïrriteerde huid.


Ben je niet in de buurt van water, dan kun je je schaafplekken behandelen met een simpele zinkzalf. Het is mild en werkt als een beschermend laagje op de beschadigde huid. Het geeft de huid de tijd om te genezen en haar natuurlijke balans terug te vinden.


We hebben al gesproken over binnenbroekjes en shapewear in verband met het voorkomen van schaafplekken. Uiteraard zijn ze ook ideaal om te voorkomen dat schaafplekken erger worden. Ze houden het kwetsbare gedeelte doeltreffend beschermd, voorkomen verdere irritatie van uw dijen en helpen je sneller van schaafwondjes af te komen.

Waarom krijg je schaafplekken?

Het is vooral een probleem wanneer het warm is en je lichamelijk actief bent. Er ontstaat zweet, dat zout afgeeft aan je huid. In samenhang met de vochtigheid en de warmte kan dit vooral leiden tot een geïrriteerde huid aan de binnenkant van de dij wanneer je dijen tegen elkaar wrijven. Wanneer die wrijving zich voordoet, kan je het gevoel krijgen dat je over de huid wrijft met schuurpapier.


schaafplekken komen het vaakst voor in de meer gevoelige gebieden waar je huid dun is, zoals de dijen en billen. De irritatie wordt natuurlijk niet bevorderd door het feit dat dit een plek is waar zich vaak veel haarzakjes en ingegroeide haren bevinden. Schaafplekken beginnen als schaafplekken, Maar als je er niets aan doet, kunnen ze zich ontwikkelen tot echte zweren.


Geniet van de zomer!

Of je nu last hebt van je dijen door het lopen of hardlopen, het mag je zomer natuurlijk niet verpesten. Met dit advies kun je een geweldige zomer hebben zonder je zorgen te maken over schaafplekken.