Schoenengids

Denk je dat het moeilijk kan zijn om een schoen te vinden die past?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het vinden van schoenen die goed aan je voeten passen. Normaal berekenen we schoenmaat gebaseerd op de lengte van de voet - maar er is ook een groot verschil tussen hoe breed onze voeten zijn, of je een hoge of lage wreef hebt. En bij laarzen speelt de breedte van de neus ook een rol bij of de laars past.


Bij Zizzi hebben we daarom een collectie schoenen ontwikkeld voor jou, mocht je vaak vinden dat de schoenen te smal of te klein zijn voor je voete. Hier zijn alle schoenen en laarzen gemaakt met een wijde pasvorm en hebben ze extra ruimte in de kuit. De schoenen zijn ontworpen met een speciale pasvorm - net als al het andere dat je bij Zizzi vindt.

Kan ik een wijde schoen passen?

Alle Zizzi schoenen zijn gemaakt met wat wij noemen "wijde pasvorm". Dit betekent dat de zool iets breder is en er extra ruimte wordt gemaakt voor de wreef. Geen schoenen meer die knellen.

Wanneer de schoen specifiek gemaakt is voor de iets bredere voet, kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt dan je normaal kiest. Wanneer je een bredere voet hebt, compenseer je dit meestal door een schoen te kopen die iets te groot is in

lengte. Maar dat hoeft hier niet - juist omdat onze schoenen extra wijdte in de zool hebben en extra ruimte rond de wreef hebben.

Bovendien hebben alle schoenen een goede enkelsteun, zodat ze niet knellen en je voeten niet overbelasten.


Als je vaak merkt dat schoenen krap zitten en misschien voelt het gewoon alsof ze gemaakt zijn voor een smallere voet of kuit dan de jouwe, dan is de wide fit iets voor jou.

Laarzen met hoge schacht

Bij laarzen met een hoge schacht is de omtrek van invloed of je de schoen kunt passen. Daarom is de omtrek van de schacht duidelijk aangegeven op alle productinformatie. De omtrek wordt gemeten aan de top van de schacht. Daarom wordt de schachthoogte ook getoond op de productinformatie. Om te weten of de laars past of dat hij waarschijnlijk te klein is, meet de omtrek van je kuit op dezelfde hoogte als de schacht.


In de illustratie kun je zien hoe je je kuit op de juiste plaats kunt opmeten.

Hoe vindt je je maat?

Om de juiste maat te vinden, is het belangrijk dat je je voet opmeet. Als je het moeilijk vindt, zoek dan hulp bij iemand. Het is het beste om je voeten 's morgens op te meten, omdat ze in de loop van de dag kunnen opzwellen.


Zoek een stuk A4-papier, iets om mee te schrijven en een liniaal of meetlint. 

  • Ga boven op het papier staan met je hiel tegen een muur - het is belangrijk dat je niet gaat zitten, maar rechtop staat.
  • Plaats het gewicht op de voet die je meet
  • Trek een lijn voor je langste teen
  • Meet de afstand en vind je maat in de tabel hieronder

Je kunt ook onze voetmeter afdrukken en gebruiken.


In de maten is al rekening gehouden met de pasvorm, zodat je alleen nog rekening hoeft te houden met de lengte van je voet. Als je tussen twee maten in zit, raden we je aan de grootste maat te kiezen.


Vergeet niet dat de maten per schoen verschillen, dus het is belangrijk om de productmaten te controleren van de schoen die je wilt kopen.

Maattabel

Voetlengte Maat (EU) Maat (US) Maat (UK)
22,5 cm 37 5 4
23,5 cm 38 6 5
24,5 cm 39 7 6
25,5 cm 40 7,5 6,5
26,5 cm 41 8 7
27,5 cm 42 9 8