Wat is de beste manier om je beha te wassen

Wat is de beste manier om je beha te wassen
Wat is de beste manier om je beha te wassen

Een goede beha is een absolute must. Het geeft steun, een boost aan je zelfvertrouwen en kan je het gevoel geven van een complete outfit. Daarom is het belangrijk om je beha's op de best mogelijke manier te verzorgen.


Als je een favoriete beha hebt, draag je die waarschijnlijk vaak. En als hij vaak wordt gedragen, moet hij af en toe worden gewassen. Maar hoe kan een beha gewassen worden zodat ze steeds opnieuw gedragen kan worden?


Hoe moet je beha's wassen?

De beste manier om je beha te wassen is met de hand. Als je ervoor kiest om hem in de wasmachine te wassen, zijn er enkele risico's waar je rekening mee moet houden. Ongeacht het wasprogramma dat je kiest, is het een goed idee om te letten op het soort wasmiddel dat je gebruikt.


Gebruik nooit wasverzachter als je je beha's wast, want dat kan de elasticiteit aantasten. Zeep is geen complete no-go, maar als je wasmiddel gebruikt, is het het beste om er een te gebruiken die zo mild mogelijk is - bij voorkeur een voor delicate wasbeurten.


Voor de zekerheid is het een goed idee om verwijderbare vulling of accessoires te verwijderen voordat je je beha's wast.

Hoe kun je beha's met de hand wassen?

Het allerbeste wat je kunt doen is je beha's met de hand wassen. Je kunt het in een badkuip of in de gootsteen doen, en er is niet veel meer voor nodig dan water en wat zeep. Het lijkt misschien wat veeleisender dan ze gewoon in de was gooien, maar je raakt er snel aan gewend en zo kun je langer van je favoriete beha's genieten.


Met de hand wassen is vooral goed als je beugelbeha's wast. Wassen in de machine is harder voor de beha's, wat betekent dat er een groter risico is dat de beugel breekt of dat er gaten in de stof ontstaan, en je kunt zelfs het risico lopen dat de andere kleren die in dezelfde wasbeurt zitten, beschadigd raken.


In feite is het heel eenvoudig om een beha met de hand te wassen. Laat de beha gewoon in het water weken met een beetje wasmiddel voor delicate kledingstukken, spoel hem uit en hang hem op om te drogen. Er zijn twee belangrijke dingen om te onthouden: ten eerste, het water mag niet te warm zijn; ten tweede, laat de beha niet te lang weken, vooral niet als het een gekleurde beha is. Gebruik lauw water, want warm water beschadigt de elasticiteit, en als je de beha te lang laat weken, loop je het risico dat de kleur vervaagt.


Als je je beha's in de wasmachine wast

Soms kun je je beha's niet met de hand wassen, en op andere momenten is het makkelijker om de makkelijke weg te kiezen en de wasmachine het werk te laten doen. Of je wast je beha's gewoon liever in de wasmachine - het is natuurlijk niet verboden. Het verkort alleen de levensduur van de beha en is riskanter.


1. Het eerste wat je moet doen is alle haakjes vastmaken. Het kan slecht aflopen voor zowel de kleding als de wasmachine als een van de haken vast komt te zitten.


2. Vervolgens raden we aan de beha's in een waszak te doen. Zo vermijd je het hierboven beschreven scenario. Bovendien is het veel zachter voor je beha's om ze op deze manier te wassen.


3. Wanneer je klaar bent om te gaan wassen, moet je natuurlijk de wasinstructies volgen. Over het algemeen is het het beste om een zacht programma te gebruiken en je beha's nooit op meer dan 30 graden te wassen. We hebben het ook gehad over wasmiddel, dat zacht moet zijn, en wasverzachter, dat helemaal niet moet worden gebruikt.

Hoe moet een beha worden gewassen?

Het is een persoonlijke keuze hoe vaak je je beha's wast, maar het hoeft zelden elke dag of na elk gebruik. Integendeel, een bh wassen kan hem doen verslijten, dus het is een goed idee om het niet te vaak te doen.


Velen hanteren de vuistregel: een beha kan 3-4 keer worden gedragen voordat hij moet worden gewassen. Natuurlijk is het aan je om te beslissen of dit voor je geldt. Als je veel zweet, kan het zijn dat je hem om de zoveel tijd moet wassen - bijvoorbeeld in de zomer. Er zijn natuurlijk ook sportbeha's, die na elk gebruik gewassen moeten worden.


Een tip is om meerdere beha's in je lade te hebben om tussen te wisselen. Zo heb je er altijd één om aan te trekken als de andere gewassen moet worden. Tegelijkertijd duurt het dan langer voordat je ze weer moet wassen.


De beste manier om je beha's te laten drogen

Laat één ding duidelijk zijn: je moet je beha's nooit in de droogtrommel drogen. De hoge temperatuur is niet goed voor ze - je moet ze gewoon aan de lucht laten drogen.


Nadat je je beha's hebt gewassen - met de hand of in de wasmachine - heb je misschien de neiging om je beha's uit te wringen voordat je ze droogt, maar doe dat niet! Probeer in plaats daarvan je beha voorzichtig in vorm te brengen, zodat hij zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt, vooral als hij in de machine is gewassen en misvormd is geraakt.


Wat het drogen betreft, is het het beste om je beha's gewoon te drogen te leggen. Leg ze met de cups naar boven op een handdoek of iets dergelijks en laat ze vanzelf drogen. Ongelooflijk eenvoudig en gemakkelijk. Dan zijn ze klaar om keer op keer gedragen te worden.