Als je panty's koopt, kom je vast en zeker de term 'denier' tegen. Maar als jij één van die mensen bent die niet weet wat dat betekent, dan zijn wij er om je te helpen.

 

Veel vrouwen hebben één of meer paar panty's in hun garderobe. Ze kunnen essentieel zijn om je outfit vorm te geven. Of je nu van kleuren, patronen of meer neutrale tinten houdt, je vindt altijd wel een panty die bij je stijl past. Denier heeft een aanzienlijke invloed op zowel het visuele uiterlijk als het voelbare effect. Daarom geven we richtlijnen over waar je op moet letten bij het kiezen van het ideale paar voor jouw stijl en voor het seizoen.

 

LEES VERDER Hieronder leggen we uit wat de term denier betekent, hoe de denier-schaal werkt en hoe verschillende denier-waarden het uiterlijk en de functie van panty's beïnvloeden.


Wat betekent 'denier'?

Denier, oorspronkelijk een Franse term, speelt een centrale rol als het gaat om panty's. Denier is de meeteenheid die wordt gebruikt om de lineaire dichtheid van vezels aan te geven en verwijst specifiek naar de dikte van panty's. Hoe hoger de denier, hoe dikker en ondoorzichtiger de panty is. Als je er daarom zeker van wilt zijn dat je de juiste panty kiest, is het aan te raden om het denier-getal in de gaten te houden om er zeker van te zijn dat je de gewenste balans bereikt tussen uiterlijk en comfort.Denier-schaal

Je kunt de denier-schaal gebruiken om een indicatie te krijgen van hoe transparant en warm de panty is. De onderstaande schaal zal je helpen bij het kiezen van de juiste denier voor de winter, of voor warmere dagen wanneer je gewoon een paar dunne nylons nodig hebt.

 

Hieronder verdiepen we ons in de verschillende en meest voorkomende denier-waarden en onderzoeken we hun implicaties voor zowel het uiterlijk als de functionaliteit van de panty.

Opaque

Net zoals 'denier' vaak wordt genoemd in verband met panty's, is 'opaque' dat ook. De term 'opaque' verwijst naar het vermogen van de panty om de huid te bedekken of te verbergen. Opaque panty's hebben een hoog denier-getal, waardoor ze een dicht en ondoorzichtig materiaal zijn dat weinig of geen huid toont. Dit maakt ze de voor de hand liggende keuze als je meer dekking wilt, bijvoorbeeld in de winter.

 

Opaque panty's zijn perfect om een elegante, uniforme look te creëren en zijn vooral populair in koudere maanden vanwege het dikkere materiaal voor extra warmte. Ze zijn er ook vaak in verschillende kleuren en patronen. Dit maakt ze extra veelzijdig en daarom zijn ze een populaire keuze voor wie er stijlvol uit wil zien en tegelijkertijd warm wil blijven.

Denier-tabel

Denier Dikte Transparantie
20 DEN Zeer dun Hoge transparantie
30 DEN Dun Licht transparant
40 DEN Medium dun Lage transparantie
60 DEN Medium dik Lage transparantie
100+ DEN Very thick Opaque

Teenversteviging

Sommige panty's hebben teenversteviging voor extra duurzaamheid. Teenversteviging helpt voorkomen dat panty's bij de tenen snel slijtage vertonen en is vooral handig voor panty's met een lage denier, omdat die al kwetsbaar zijn.

 

Versteviging van de tenen in panty's helpt ook om de duurzaamheid te vergroten. Teenversteviging is ook belangrijk bij panty's met een hogere denier, omdat deze vaak worden gebruikt bij kouder weer, wanneer schoenen extra slijtage aan de panty kunnen veroorzaken. De versteviging garandeert dat het teengedeelte bestand blijft tegen slijtage, waardoor voortijdige beschadiging wordt voorkomen en de levensduur van de panty aanzienlijk wordt verlengd. Voor mensen die vaak last hebben van slijtage in het teengedeelte, kunnen panty's met teenversteviging een ideale oplossing bieden.Hoe maak je onderscheid tussen de voor- en achterkant van panty's?

Het verschil zien tussen de voor- en achterkant van een panty kan lastig zijn. Maar het maakt wel degelijk verschil hoe je je panty draait.

 

Of je je panty de goede of de verkeerde kant opdraait, is essentieel voor zowel het comfort als het uiterlijk. Om de voor- en achterkant van panty's te bepalen, kun je de teen- en hielzones controleren om er zeker van te zijn dat ze goed georiënteerd zijn. Als je ze aantrekt, pak dan de taille van de panty vast en rol de pijpen op in je handen. Begin met het inbrengen van je voeten en trek de panty omhoog. Pas voorzichtig aan terwijl je bezig bent om kronkels of knopen te voorkomen. Zorg ervoor dat het kruis comfortabel tegen het lichaam zit en dat de stof gelijkmatig over de benen is verdeeld.


Denier in leggings

Denier in leggings is meestal hoger dan in panty's vanwege hun duurzaamheid en veelvuldig gebruik. Dit komt omdat leggings vaak als buitenste laag worden gebruikt en extra duurzaamheid en geen transparantie vereisen. Bij leggings zorgt een hogere denier ervoor dat ze niet doorschijnend worden en steviger en duurzamer aanvoelen. Dit is cruciaal voor sportleggings, waarbij het draait om bewegingsvrijheid en duurzaamheid.

 

Leggings met een hogere denier zorgen voor een betere opaciteit en duurzaamheid, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik.