Shapewear gids: vind de beste shapewear artikelen voor jouw lichaam

Shapewear gids: vind de beste shapewear artikelen voor jouw lichaam

Draag shapewear en geniet van alle voordelen

Steeds meer vrouwen dragen shapewear, van Haag tot Hollywood. En dat begrijpen we! Er zijn genoeg goede redenen om shapewear te dragen. Het helpt je lichaam vorm te geven. Het verbergt de lijnen van je ondergoed. Het zorgt dat je kleding beter past. Het kan je lichaamshouding verbeteren. En het belangrijkste: de juiste shapewear verbetert je zelfvertrouwen en uitstraling.


Bij shapewear gaat het niet over bedrog of verstoppen. We raden het dragen van shapewear niet aan om iets te verbergen, integendeel! Je shapewear moet je beste eigenschappen en mooie rondingen accentueren en belangrijker nog: je comfortabel laten voelen.


Het kan echter moeilijk zijn om te weten wat voor soort shapewear je moet kiezen. We geven je een aantal tips voor het dragen en kiezen van shapewear en laten de beste shapewear zien voor verschillende lichaamsdelen en figuren.


4 tips om het meeste uit je shapewear te halen

Als je niet gewend bent om shapewear te kopen, kan het soms wat verwarrend zijn. We helpen je de shapewear te vinden die bij je past, maar ongeacht welke shapewear je kiest, zijn er enkele tips die je in gedachten moet houden.


1. Vermijd shapewear die te strak zit. Shapewear moet goed passen, maar niet zo strak zitten dat het onprettig aanvoelt. Geef nooit je comfort op.


2. Kies de juiste kleur. Om het meeste uit je shapewear te halen, gebruik je tinten die zo dicht mogelijk bij je huidskleur liggen.


3. Zoek het juiste evenwicht. Kies voor een goed evenwicht ervoor om je te richten op één of enkele lichaamsdelen. Zo kunnen de lichaamsdelen een beetje tegenwicht krijgen, waardoor je uiteindelijke look er meer coherent uitziet.


4. Bouw een garderobe van shapewear op. Net zoals je waarschijnlijk je andere garderobe hebt opgebouwd, is het ook de moeite waard om een kleine garderobe van shapewear op te bouwen. Er zijn situaties waarin het ene type shapewear optimaal is en andere situaties waarin een ander type shapewear de beste optie is.


De beste shapewear voor jouw behoeften

Zoals gezegd, kan de wereld van shapewear een beetje verwarrend zijn. Sommige mensen weten al welke delen van hun lichaam ze willen accentueren of verstrakken, terwijl anderen begeleiding nodig hebben om te weten welke shapewear bij hun lichaam past.


Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de beste shapewear voor je billen, buik, heupen en dijen. En we helpen je beslissen welk type shapewear je best gebruikt als je een zandloper-, traan- of cirkelfiguur hebt.


Beste shapewear voor de buik

De buik is het gebied dat de meeste mensen graag zouden vormen of verstrakken. Zeker als je een zandloperfiguur hebt met een smalle taille, kun je jouw vorm accentueren met shapewear die de nadruk legt op de taille. Als je lichaamsbouw rond is, kun je ook shapewear gebruiken voor je buik om je bovenlichaam vorm te geven.


  • Shapewear slipje met hoge taille is een verstevigende slip die de buik intrekt en de taille definieert.
  • Een shapewear bodysuit of torsette geeft steun aan het hele bovenlichaam en de heupen zonder in de buik lijnen achter te laten.
  • De shapewear jurk geeft een prachtig silhouet. Het definieert de taille en is geweldig om te dragen onder een nauwsluitende jurk.
  • Draag een shapewear top als je jouw buik en rug vorm wil geven. De top is veelzijdig en kan bij de meeste outfits worden gedragen.
  • Shapewear leggings zijn geweldig voor als je zowel je buik als je billen wilt ondersteunen. Je kunt ze zoals elke andere panty of leggings dragen onder een jurk of rok.

Beste shapewear voor heupen en dijen

De meeste mensen zijn bekend met uitpuilende en ongelijke huid rond de dijen en heupen. Shapewear kan helpen de huid glad te strijken en de rondingen definitie te geven. Als je een traanvormig figuur hebt met een kleinere borst en bredere heupen, kun je jouw natuurlijke vorm accentueren door je onderlichaam te ondersteunen met de volgende soorten shapewear:


  • Shapewear shorts verbergen de natuurlijke bobbelingen van de huid en geven je mooie lijnen. Tegelijkertijd geven ze vorm aan de hele oppervlakte vanaf het dijbeen tot de taille.
  • De shapewear shorts met hoge taille, of verstrakkende shorts, zoals ze ook wel genoemd worden, hebben dezelfde functie als de shapewear shorts, maar dan met een hogere taille en steun tot aan de buste.
  • Als shorts niet je ding zijn, kun je een shapewear panty dragen. Deze verstrakken en vormen ook de heupen en billen, maar bedekken tegelijkertijd de benen.

Beste shapewear voor je achterwerk

Veel mensen zouden graag hun achterwerk wat optillen of meer vorm geven. Daarvoor is shapewear ideaal. Shapewear voor de billen is ook ideaal als je een traan- of zandloperfiguur hebt.


  • De shapewear shorts maken de achterkant van het lichaam strak en zorgen ervoor dat eventuele ondergoedlijnen niet zichtbaar zijn.
  • Het shapewear pak biedt steun aan zowel de billen als het bovenlichaam. Het tilt niet alleen de billen op, maar laat de buik ook extra strak lijken.

Verstop je shapewear niet

Hoewel veel mensen hun shapewear onder hun kleding dragen, kun je shapewear ook dragen als zichtbaar onderdeel van je outfit. Shapewear ondergoed hoeft niet altijd weggestopt te worden.


Je kunt bijvoorbeeld een zwarte shapewear bodystocking dragen met een spijkerbroek. Zo krijg je een topje dat goed past en tegelijkertijd je vorm laat zien. Je kunt ook een witte shapewear top combineren met een zwarte geklede broek en er een blazer overheen dragen. Het geeft een elegante en eenvoudige uitstraling die zowel voor alledaagse als feestelijke gelegenheden kan worden gedragen.


Sommige shapewear hebben details zoals kant en aparte weefpatronen. Dit zijn details die je outfit een persoonlijkheid kunnen geven en er iets extra's aan kunnen toevoegen.


Als je een kort jurkje draagt, kunnen shapewear shorts met een kanten afwerking het geheel vrouwelijker maken. En als je een shapewear topje draagt met niets er overheen, kunnen de weefpatronen net iets extra geven aan een simpel topje.


Shapewear kan zoals je andere kleding worden getoond en gedragen, met als bijkomend voordeel dat het helpt het lichaam in vorm te brengen en een mooie uitstraling te geven.


Shapewear geeft een prachtige uitstraling

Zoals we hebben uitgelegd, helpt shapewear om de huid glad te maken en het lichaam vorm te geven. Maar dat is slechts één goede reden om shapewear te dragen. Een andere goede reden om shapewear te dragen, is dat kleding daardoor gewoon beter past.


Omdat shapewear een uniforme uitstraling geeft, is het ook ideaal om te dragen onder nauwsluitende kleding, zoals een nauwsluitende jurk of slim-fit jeans. Het vermindert eventuele (ongewenste) plooien en uitstulpingen van het lichaam en geeft een gladdere look.


Tegelijkertijd complimenteert de juiste shapewear je kleding. Je kleding zal beter passen. Je jurk zal beter vallen over shapewear omdat shapewear vaak van een glad materiaal is gemaakt, waardoor het kledingstuk er beter overheen glijdt.


In het algemeen zorgt shapewear ervoor dat je kleding beter past. En als je kleding goed past, is dat te zien aan jou en je uitstraling.


Kwaliteit en pasvorm staan voorop

Je wilt er zeker van zijn dat je jouw shapewear lang kunt dragen en dat je het vaak kunt gebruiken. Om dit mogelijk te maken, moeten zowel de kwaliteit als de pasvorm goed zijn.


De kwaliteit en pasvorm komen tot uiting in de materialen en weefpatronen. De stof moet in drie richtingen worden geweven voor het beste effect. In hoe minder richtingen het is geweven, hoe slechter het materiaal het figuur vasthoudt en dus hoe slechter de pasvorm.


Natuurlijk is het ook belangrijk dat het materiaal ademend is. Zoek daarom naar shapewear van microvezel materialen die de huid laten ademen en transpiratie afvoeren.


Om de goede kwaliteit te behouden, is het ook belangrijk dat je jouw shapewear op de juiste manier wast. Je kunt het in de machine wassen, maar gebruik hiervoor het delicate programma op maximaal 40 graden. Het is ook het beste om geen wasverzachter te gebruiken en te wachten tot je shapewear volledig droog is voordat je het aantrekt.