Kleedjes van linnen - een must-have voor de zomer

Kleedjes van linnen - een must-have voor de zomer

Waarschijnlijk ken je die warme zomerdagen waarop de hitte zo intens is dat je nauwelijks weet wat je aan moet trekken. Ongeacht of je op reis bent of het weer thuis zich van zijn beste kant laat zien, het kan zijn dat je je kledingkeuze moet aanpassen aan de warmere temperaturen.


Misschien ligt de oplossing wel in het materiaal, en in dit verband willen wij je proberen te helpen om het juiste kleedje in het geschikte materiaal voor de zomer te vinden. We bevelen linnen om meerdere redenen aan, want zomer en zon worden niet voor niets met linnen geassocieerd. 5 goede argumenten om je volgende kleedje in linnen te kiezen 

Linnen is in de eerste plaats een materiaal dat in de zomer wordt gebruikt, en er zijn veel voordelen aan het kiezen van je zomerkleedjes van linnen.


1. Ademt goed

Vooral linnen is ideaal om in de zomer te dragen omdat het een groot absorberend vermogen heeft. Dit materiaal kan tot 20% van zijn gewicht absorberen zonder vochtig of vervelend aan te voelen. Je linnen kleedje zal dus altijd droog en comfortabel te dragen zijn. Daarnaast heeft linnen fantastische warmteregulerende eigenschappen, zodat je het zowel in de zomer als in de winter kunt dragen.


2. Hypoallergeen materiaal 

Heb je allergieën of gewoon een gevoelige huid, dan is linnen een ideaal materiaal voor jou. Dit is met name te danken aan het hoge absorptievermogen, waardoor je kleedje niet nat wordt en de groei van bacteriën wordt ontmoedigd. Bovendien wordt de linnen stof meestal geproduceerd zonder gebruik te maken van chemicaliën en pesticiden, en mocht je allergieën hebben, dan zou je allergische reacties kunnen vermijden.


3. Natuurlijk en duurzaam

In tegenstelling tot katoen, is linnen bijvoorbeeld meer duurzaam. Linnen is een materiaal van natuurlijke oorsprong en gemaakt van natuurlijke vezels die van nature sterk zijn. Hierdoor krijgt je linnen kleed een natuurlijke stevigheid waardoor het langer meegaat. De stevige vezels zorgen er ook voor dat je kleedje hun vorm niet verliezen na het wassen. Integendeel, het materiaal wordt met elke wasbeurt beter, en niet in het minst met elke keer dat je het draagt.


4. Elke keer zachter en beter

Linnen is een van de weinige stoffen die met de tijd alleen maar beter worden. Het kan in het begin wat stroef aanvoelen, maar houd je niet in om je linnen kleedje te gebruiken. Het wordt zachter en comfortabeler naarmate je het meer draagt, dus je verliest niet aan comfort, integendeel. 


5. Minimale onderhoud

Een ander pluspunt van linnen is dat het hier en daar wat kreukels kan hebben, waardoor je het strijkijzer weg kunt leggen. De natuurlijke, ietwat ruwe textuur van het materiaal komt er alleen maar beter door uit en geeft het linnen kleedje een bijzondere charme. Het is daarom een goed idee om een paar linnen kleedjes in je koffer te stoppen als je op vakantie gaat.

Plus size linnen kleedjes

Wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met linnen en de vele voordelen ervan, is het moeilijk om zonder te kunnen, zeker in je zomergarderobe. Bovendien zijn de meeste linnen rokken ontworpen met een losse pasvorm, zodat ze perfect zijn bij vrouwen van alle vormen en maten. Bovendien krijg je een nog lichter en meer ontspannen gevoel - linnen zal zelden een slechte keuze zijn.


Als je nog steeds geen fan bent van linnen, maar toch iets van de luchtige kwaliteiten ervan wilt, is er ook een alternatief voor jou. Er zijn kleedjes van 100% linnen, maar ook van een mix van linnen en katoen, zodat je een beetje van het beste van beide materialen krijgt.


Hier ziet je een selectie van onze linnen kleedjes in zowel linnen als een linnenmix. Wil je dat je linnen kleedje iets specifieks doet? Misschien ben je op zoek naar een lange linnen kleedje, een linnen kleedje met knopen of een linnen kleedje zonder mouwen. We hebben hoe dan ook een kleedje die bij je garderobe past.

Hoe verzorg je je linnenkleedjes

Linnen is een slijtvast materiaal, dat hebben we al vastgesteld. Als je je linnen kleedjes echter met zorg behandelt, zullen ze nog langer leven. Omdat linnen beter ademt dan synthetische materialen, hoef je het ook minder vaak te wassen. Als het kleedje niet vies is, maar alleen een beetje ruikt, kun je je linnen kleedje gewoon in de frisse lucht hangen.


LEES: onze tips om de levensduur van je favoriete kleding te verlengen


Als je linnen kleedje een wasbeurt nodig heeft, controleer dan altijd vooraf de wasvoorschriften op het kledingstuk. Voor een lange levensduur en een goede kwaliteit van je kleedjes is het belangrijk dat ze onder de juiste omstandigheden worden gewassen. Lees meer in onze wasgids hier.


Zomerse alternatieven in linnen

Ben je niet zo van de kleedjes, of wil je gewoon een alternatief voor de zomerdagen, dan hebben we ook iets voor jou. Leuke en ruimvallende shorts, mooie en stijlvolle sets of comfortabele en eenvoudige broeken, je vindt het in een breed scala aan kleuren.