Everyday Women: Andrea Bunod over verhuizen - en doorgaan

Everyday Women: Andrea Bunod over verhuizen - en doorgaan

Andrea Bunod maakt deel uit van Everyday Women - en in een serie tijdens deze zomer, geven we het woord aan de 24-jarige Parisienne voor inzichten in de stad van licht en liefde, en een eerlijke kijk op het zijn van een jonge, plus-size vrouw.


Ik ben Andrea, een vierentwintigjarige Franse verpleegster die iets meer dan een jaar geleden naar Parijs verhuisde. Ik beschrijf mezelf als een eeuwige ontdekkingsreiziger, een liefhebber van eten en kunst, dus die aspecten van mezelf komen natuurlijk terug in mijn schrijven. Ik ben ook wat de maatschappij een plus-size vrouw noemt.


Ik heb het gevoel dat het tijd is voor vrouwen van overal, elke vorm, elke gemoedstoestand, elke levensfase om hun innerlijke kracht te omarmen.


Twee jaar geleden ben ik verhuisd naar een nieuwe omgeving: de prachtige stad Parijs. Ik heb mijn rustige Zuid-Franse stadje verlaten voor de Franse hoofdstad. Naar deze stad verhuizen was een enorme beslissing voor mij en ik moest behoorlijk op mezelf vertrouwen om dit te bereiken. Het was echter een van de mooiste beslissingen die ik heb genomen.


LEES: Andrea Bunod's 11 favorieten in Parijs


In deze blog wil ik graag bespreken hoe ik het voor elkaar kreeg om als jonge vrouw te verhuizen naar een nieuwe stad - en op welke manier deze beslissing me in staat heeft gesteld om rustig verder te gaan met mijn leven.Organiseren

Allereerst, toen ik eenmaal de stad had gekozen waar ik wilde wonen, maakte ik to-do lijstjes, heel veel to-do lijstjes, eigenlijk. Ik gebruikte de app "Notion", dat is de beste om to-do lijstjes te maken. Zo maakte ik een lijst van alle procedures die ik moest vervullen voor/tijdens/na mijn verhuizing. Verder maakte ik een lijst van alle dingen die ik in de stad wilde ontdekken, parken, kunstgaleries, restaurants, monumenten enz. Vervolgens moest ik een lijst maken van mijn hele budget om te kunnen leven in mijn nieuwe stad, die veel duurder is dan mijn middelgrote Zuid-Franse stad.

Op je gevoel vertrouwen en grote beslissingen nemen

Na deze lijstjes moest ik een nieuwe werkplek kiezen. Omdat ik verpleegster ben, kan ik op heel verschillende terreinen en in heel verschillende domeinen werken. In het zuiden werkte ik in een speciale psychiatrische eenheid waar gevangenen met psychiatrische problemen werden verzorgd.


Toen ik de kans kreeg om naar Parijs te verhuizen, voelde ik dat ik iets anders moest proberen, dat ik mezelf moest uitdagen. En dat is wat ik deed: Ik vond een job in een speciale psychiatrische eenheid waar vrouwelijke patiënten met ernstige psychiatrische problemen en ziektes worden behandeld. De unit die ik koos is nog specifieker en diverser dan de vorige. Het was een enorme uitdaging voor mij, want ik had nooit gedacht dat ik de capaciteiten had om op zo'n kritieke afdeling te werken. Maar ik had gelijk toen ik op mezelf vertrouwde, omdat ik nu het gevoel heb dat ik daar als verpleegkundige aan het opbloeien ben.


Verhuizen naar een grote stad kan eng zijn, maar vergeet niet dat wonen in een grote stad ook grote kansen betekent, zelfs grenzeloze kansen.


Veranderen betekent iets vervangen door een nieuwere of betere manier. Verdergaan betekent doorgaan naar een nieuwe/andere plaats of activiteit of onderwerp. Deze twee definities hielpen me om nieuwe projecten altijd vanuit een optimistisch perspectief te bekijken. Dus zelfs als ik aan het begin van de reis twijfels had, herinnerde ik me altijd dat ik die keuze ten goede had gemaakt: om in staat te zijn verder te gaan met mijn leven, om te groeien en sereen te veranderen.Hoe een macht der gewoonte te veranderen

Door te kunnen verhuizen en verder te gaan met je leven, kun je ook je gewoonten veranderen en nieuwe gewoonten creëren. Wonen in dezelfde stad, met dezelfde baan, en omringd zijn door mensen die je steunen, kan voor veel mensen een teken van vervulling zijn. Maar voor mij was het moeilijk omdat ik ook het gevoel had dat ik een nieuwe routine moest creëren.


Na mijn to-do lijstjes, mijn nieuwe baan, mijn nieuwe uitdagingen en mijn nieuwe routine, wist ik dat ik dingen moest blijven doen waar ik echt van hield. Zo stond ik mezelf toe om weer te gaan tekenen, iets waar ik van hield en dat ik gebruikte als een ontsnapping, vooral toen ik nog student verpleegkunde was. Ik kon al mijn gedachten, emoties en zelfs mijn angsten op papier zetten. Ik begon ook te genieten van leuke tijden met mijn nieuwe vrienden, nam de tijd om naar de sportschool te gaan en voor mezelf te zorgen.

Ik heb mezelf beloofd om altijd elke week iets te doen waar ik van hou, geen uitzondering.

Deze weekactiviteit was erg bevrijdend voor mij, omdat ik me echt gelukkig en vrij voelde. Het kon een film kijken zijn, FaceTime hebben met mijn beste vrienden, of mijn natuurlijke haar verzorgen terwijl ik een afhaalmaaltijd at. Ik liet deze week mijn haar doen in mijn favoriete kapsalon en 's avonds ontmoette ik een jeugdvriendin in de stad om een Caribische maaltijd te eten terwijl we Netflix keken en lachten zoals we deden toen we kinderen waren.


Door deze verandering kon ik mijn creativiteit en geduld verkennen. Je moet jezelf tijd geven voor elke stap voor verandering als je wilt dat het een levenslang avontuur en een levenslange kans wordt. Als je alleen bent in een totaal nieuwe omgeving kun je alleen op jezelf rekenen en moet je veel creatieve manieren vinden om je dagen vredig door te komen. Je hebt veel gemakkelijker aangeleerde manieren en gedragingen te blijven gebruiken, maar het is veel uitdagender en krachtiger om jezelf te dwingen nieuwe manieren en gewoontes te ontwikkelen.

Zelfvertrouwen opbouwen

Volgens mij kun je door je onzekerheden onder ogen te zien en te omarmen zoveel zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen. Ik moest het allemaal doen toen ik naar Parijs verhuisde. Dingen doen die ik nooit had willen doen, daar moest ik mezelf toe dwingen, en ik ben er mezelf echt dankbaar voor, want ik voel me nu zo trots.


Ik heb onlangs iets heel ingrijpends meegemaakt waarvan ik dacht dat ik er nog niet klaar voor was: Ik ontmoette iemand die ongelooflijk was en zo anders dan ik, die elk vooroordeel en elke angst over verbintenis en betrokkenheid die ik had, uitdaagde. Ik realiseerde me dat de confrontatie met een oprecht liefdevol persoon die je jezelf laat kennen, kan leiden tot een enorm geluk en vertrouwen.


Overal waar je komt, moet je ook naar je gevoel en instincten luisteren. Die primaire alarmsystemen zijn buitengewoon effectief bij het nemen van belangrijke beslissingen, vooral als je jong bent. Neem altijd de tijd om te luisteren naar je eerste indrukken en gevoelens, onderzoek ze en probeer ze te begrijpen. Door dit te doen, weet ik dat ik nu veel vrediger leef dan ooit.


LEES: Hoe kunt je je zelfvertrouwen opbouwen en je persoonlijke ontwikkeling bevorderen?

Neem altijd de tijd om te luisteren naar je eerste indrukken en gevoelens, verken ze en probeer ze te begrijpen.

Samenvattend: als jongere naar een nieuwe stad verhuizen stelt je in staat om beter verder te gaan met je leven - zolang je het als een positief avontuur beschouwt. Maar als je wilt dat dit avontuur een levenslange kans wordt, moet je je voorbereiden, ruimdenkend zijn, onbekende ervaringen aangrijpen en jezelf vooruit duwen. En vooral: luister naar je innerlijke zelf, want jij bent je eigen prioriteit!