Everyday Women: De 11 favorieten van de Parisienne

Everyday Women: De 11 favorieten van de Parisienne

Andrea Bunod maakt deel uit van Everyday Women - en in een serie tijdens deze zomer, geven we het woord aan de 24-jarige Parisienne voor inzichten in de stad van licht en liefde, en een eerlijke kijk op het zijn van een jonge, plus-size vrouw.Ik ben Andrea, een vierentwintigjarige Franse verpleegster die iets meer dan een jaar geleden naar Parijs verhuisde. Ik beschrijf mezelf als een eeuwige ontdekkingsreiziger, een liefhebber van eten en kunst, dus die aspecten van mezelf komen natuurlijk terug in mijn schrijven. Ik ben ook wat de maatschappij een plus-size vrouw noemt.


Opgroeien als een lange plus-size tiener is niet altijd makkelijk geweest, maar ik heb door de jaren heen de manier gevonden om er mijn grootste kracht van te maken. Ik heb mijn zelfvertrouwen opgebouwd door de manier waarop ik me graag kleed, hoe ik luister naar mijn verlangens en stemmingen.

Ik heb het gevoel dat het tijd is voor vrouwen van overal, elke vorm, elke gemoedstoestand, elke levensfase om hun innerlijke kracht te omarmen.
Andrea Bunod

Door middel van deze posts zal ik proberen jullie te laten zien hoe ik mijn kracht heb gevonden, maar ook hoe ik nog elke dag leer om die kracht uit te breiden.


Als nieuwe Parijzenaar heb ik de prachtige stad Parijs ontdekt, en hier is mijn gids. Want naast alle "croissants" en de "baguettes", is er nog zoveel meer te ontdekken.


Deze stad biedt me een plek waar ik me mezelf kan voelen, waar ik elke keer als ik er rondloop nieuwe plaatsen ontdek en waar ik de tijd uit het oog kan verliezen. Dat is precies wat ik jullie met deze kleine Parijs-gids wil meegeven: een miniroute door Parijs om jezelf te leren kennen.


 • 1. Begin je dag bij brunch/bakery spot "B.O.U.L.O.M": Mijn favoriete plek voor een zeer smaakvolle en gevarieerde brunch in het weekend. Alles is zelfgemaakt door een beroemde Franse chef-kok! En het is ook een geweldige bakkerij.


Allereerst, als ik een stad ontdek, probeer ik de lokale bevolking te vragen naar hun favoriete plekken in de stad en waarom ze die plekken zo leuk vinden. Toen ik in Parijs aankwam, vroeg ik het aan mijn collega's en mijn vrienden, zodat ik ten tweede een lijst kon maken van alle plaatsen die ik zelf wilde zien.


Door deze lijst te schrijven kon ik stap voor stap de stad ontdekken met betrekking tot mijn hobby's, wat ik leuk vind en wat mij inspireert.


Ik zou willen beginnen met mijn favoriete Parijse wijk: De "Marais" in het 3e arrondissement.


Liefhebbers van vintage kleding, liefhebbers van eten en street art kunnen hun hart ophalen in deze wijk. De wijk staat bekend om zijn artistieke vibe en zijn vele smalle straatjes met middeleeuwse hoven (Ja het is zo mooi als het klinkt!). Ik neem er graag mijn ontbijt en wandel door de straten met muziek in mijn oren - op dit moment hou ik van "I AM WOMAN" van Emmy Meli (Dit nummer geeft me altijd een onbevreesd en onversaagd gevoel!). Ik ga graag rond in de vintagewinkels en de avant-gardewinkels.


Door naar de vele vintage winkels in de buurt te gaan, kan ik unieke kledingstukken vinden die perfect passen bij mijn zeer diverse garderobe. Elk kledingstuk dat ik bezit vertelt een verhaal over mij en dat is een van de dingen die ik het leukst vind aan kleding.

 • 2. Kilo Shop, 6e arrondissement: Moet je op zoek naar unieke vintage kleding - en weet je dat je ze per kilo kunt kopen? Ik heb de perfecte plek voor je! Een verbazingwekkend goed georganiseerde winkel met grote maten kleding en accessoires (riemen etc). 60% wordt verkocht per kilo en 40% met gelabelde prijzen. De eigenaars van de winkel bieden een ongelooflijke diversiteit en kwaliteit. Daarmee staat deze winkel aan de top van de beste vintage winkels in Parijs.


 • 3. Tucked Friperie, 12e arrondissement: Een winkel die luxe artikelen verkoopt (Kenzo, Versace etc) met grote maten en alles onder de 50 euro! Het is een geweldige winkel!

Als ik door het Westen loop, ga ik graag naar het Louvre museum, met zijn 16 kilometer aan kunstgalerijen is er altijd wel iets nieuws te zien en te ontdekken. Ik ga graag bij de faraonische juwelen zitten om die prachtige kunstwerken van de oude beschaving te aanschouwen. Na de faraonische gang ga ik graag naar de Franse schildersgang, waar ik het werk van een van mijn favoriete kunstenaars kan bewonderen: Claude Monet. Ik blijf meestal meer dan een uur in deze gang zitten, er zijn zoveel schilderijen die je elke keer weer kunt ontdekken. Ik vind het echt verbazingwekkend hoe je stemming van het moment je perceptie van een kunstwerk beïnvloedt. Ik zie of voel nooit hetzelfde telkens als ik naar de kunstwerken van het Louvre kijk. Maar ik verlaat deze plek altijd met een gerust hart.

Ik vind het echt verbazingwekkend hoe je stemming van het moment je perceptie van een kunstwerk beïnvloedt
Andrea Bunod
 • 4. Kunstgalerie "L'Atelier des Lumières": Mijn favoriete culturele plek in Parijs : een pakhuis waar de exposities ongeveer om de zes maanden veranderen : stel je een hele zaal voor (plafond, vloer en muren) verlicht door de schilderijen van Salvador Dali met de liedjes van Pink Floyd die in de zaal spelen ?!


Na deze artistieke pauze ga ik graag een rondje om de Eiffeltoren maken en op de Champ de Mars zitten om het boek te lezen dat ik al zoveel maanden heb gezegd te zullen lezen. Het momen daar is heel vredig. Je kunt bijna overal zitten in dit park, het is gigantisch. Ik zit meestal wel een paar uur in het park.


Het is al lunchtijd en ik kan niet wachten om een leuke "Brasserie" te vinden om te eten. In die restaurants kun je eendengerechten, zelfgemaakte frieten, salades, visgerechten en een geweldig zelfgemaakt dessert als Parijs/Brest krijgen. Meestal probeer ik elke keer als ik de stad in ga iets anders te eten. Ik denk dat het me in staat stelt om voortdurend naar een nieuwe cultuur te reizen. Parijs staat bekend als een multiculturele stad: in dezelfde buurt kun je Afrikaans eten, Japans eten, Turks eten of in een restaurant eten waar verschillende culturen in één maaltijd worden gemixt.


 • 5. Restaurant Riv'k: Een van mijn favoriete restaurants in Parijs, hun keuken mengt de Aziatische en Israëlische culturen perfect. Het is absoluut geweldig (als je erheen gaat, moet je hun gefrituurde burrata en hun dessert genaamd "Brioche Perdue" proberen)


 • 6. Restaurant “Poulet braisé": Mijn onvermijdelijke plek voor de lunchpauze: betaalbaar en zo lekker! Voor minder dan 15 euro eet je een geweldig gegaarde halve kip met rijst, gebakken bakbanaan en Afrikaanse sausjes.


 • 7. Delicatessenwinkel "La Grande Epicerie de Paris": Deze plek moet je absoluut proberen als je naar Parijs komt: er zijn zoveel kraampjes met uitzonderlijke gerechten, ambachtelijke voorwerpen, wijn en dat alles in een multiculturele sfeer. De hoofdwinkel bevindt zich in het 16e arrondissement van Parijs.

Met een volle maag en een brede glimlach loop ik verder door het centrum, nog steeds voorzichtig om alle fietsers van de stad heen (Ja Parijs is een stad waar we proberen zoveel mogelijk de fiets te gebruiken).

De avond vordert en ik bel mijn vrienden zodat we elkaar kunnen ontmoeten in de "Comédie Française", het meest populaire theater van Parijs (en het mooiste, volgens mij). Het theater werd in 1680 gebouwd door de Franse koning Lodewijk de 14e en biedt ook in onze tijd nog de perfecte plaats om de Franse cultuur te blijven ontdekken en ontwikkelen via de theaterkunst. Ik herinner me dat ik voor het eerst naar het theater ging toen ik nog een tiener was en ik ben altijd onder de indruk gebleven van de schoonheid van het gebouw en het talent van de acteurs op het toneel. Ik beveel je het echt aan.


 • 8. Theater "Le Panam'Art Café": wil je eens goed lachen onder het genot van een goede cocktail en een lekkere maaltijd? Dan is deze plaats voor jou gemaakt, het is een stand up plaats waar nieuwe of beroemde humoristen komen en bijna elke avond optreden. Zorg ervoor dat je reserveert voordat je erheen gaat!


In de zomer ga ik ook graag naar de vele openluchtbioscoopfestivals. Je kunt bijvoorbeeld films kijken in het park van "La Villette" in het 19e arrondissement. Dit evenement is helemaal gratis en zo leuk om mee te maken. Vergeet niet om een deken mee te nemen om op te zitten en misschien een kleine snack en je bent good to go!


Nog op zoek naar een manier om van de laatste uurtjes van de dag in Parijs te blijven genieten? Ik stel voor dat je met de metro naar de wijk "Bastille" in het 11e arrondissement gaat, zodat je wat kunt gaan drinken, dansen in een heel gezellige en moderne bar die rond 3 uur 's nachts sluit. Dat is wat ik meestal doe om de dag perfect af te sluiten met mijn vrienden.


 • 9. Bar & Beer: Een van mijn favoriete bars in Parijs: een plek waar je na het werk in je eentje kunt chillen onder het genot van een lekker biertje of een cocktail. Deze plek is echt vredig en vrolijk.


 • 10. Bar Le syndicat: Een hoofdbestanddeel van het Parijse leven: DE absolute beste cocktail plaats!


 • 11. Nachtclub "Le Pachamama": Mijn favoriete nachtclub in Parijs, verbazingwekkend 19e eeuws gebouw met 3 verdiepingen met elk hun eigen muziek en decoratief thema.


Tot slot, deze kleine gids dient als een manier om een stad te ontdekken door de tijd te nemen voor jezelf, om te luisteren naar je verlangens, om te wandelen door je gewoon te laten leiden door de vibes van het gebied. Op deze manier wandelen in Parijs stelt me in staat om rust te vinden in een nogal lawaaierige en drukke stad. En met deze kleine tour van mijn perfecte dag in Parijs, hoop ik dat je je geïnspireerd voelt en klaar om Parijs - of een andere mooie stad - te verkennen.

Laat de straten je de weg wijzen en laat je voeten de weg lopen die je stemming je ingeeft. Want bovenal roept de toekomst je op om alle facetten te blijven verkennen van wat jou definieert.
Andrea Bunod