Everyday Women - de eerste stappen

Everyday Women - de eerste stappen

Een dag met Everyday Women

Zou je jezelf omschrijven als dapper? Als normaal? Of iets als eerlijk?


Op een zonnige lentedag ontmoetten zes vrouwen elkaar in Kopenhagen. Het gaat over zes vrouwen, die allen deel uitmaken van Everyday Women. Allemaal normaal, allemaal met hun eigen uitdagingen, allemaal met hun eigen unieke kenmerken. Allemaal moedig.


Als vrouw voel ik me verantwoordelijk om te laten zien dat wat ik ben en wat iedereen is, normaal is. Normaal is perfect oké, normaal is mooi, het moet online getoond worden, het moet gezien worden, en het moet gepromoot worden. Daarom heb ik me aangemeld [bij Everyday Women, red.] Dit is de eerste keer dat ik een merk verantwoordelijkheid zie nemen via hun klanten.

- Andrea Bunod, 24, Frankrijk

Met Everyday Women zetten we een kleine stap in de goede richting en nemen we een deel van de verantwoordelijkheid op ons om ervoor te zorgen dat vrouwen zich vertegenwoordigd voelen en dat er naar hen geluisterd wordt. Hier, als bedrijf, luisteren we naar echte vrouwen en proberen we te leren - in alles, van de productie van de kledij tot feedback over de pasvormen van het ondergoed, tot feedback op de website, verbeteringen aan onze maatgidsen, afbeeldingen op Shop the Look en campagnes zoals degene die je hier ziet. De Zizzi-vrouw is niet alleen een klant in de winkel of een volger op Instagram. Ze kan ook een sparringpartner zijn, een ambassadeur, en een vertegenwoordiger van waar Zizzi voor staat. Namelijk een gemeenschap om een modebeeld te creëren dat ruimte laat voor iedereen - en ervoor zorgt dat er een blouse in de winkel ligt die net bij jou past.


Het leven is te kort. Iedereen is uniek, dus ga er gewoon voor en wees jezelf.

- Andrea Bunod, 24, Frankrijk

Everyday Women is onze bijdrage aan een wereld die een beetje echter is. Een beetje meer authentiek, een beetje dichter bij de realiteit. Een beetje meer luisteren. Waar we samen met jullie aan de andere kant van het scherm gaan en de toonbank, waar we een kleine stap voorwaarts doen en vrouwen precies zo laten zien als we eruit zien. Waar we het begrip van wat normaal is uitdagen.


Als weerspiegeling van de onvoorspelbare wereld waarin we leven, hebben we deze zes vrouwen uitgenodigd naar Kopenhagen te komen. Het enige wat hen van tevoren was verteld was de ontmoetingsplaats en tijd. Ze wonen in landen rond Europa. Een uit Oostenrijk, een uit Frankrijk, een Noor, en drie Deense vrouwen. De vrouwen, in leeftijd variërend van 22 tot 74 jaar, hadden elkaar voor die dag in Kopenhagen nog nooit ontmoet.


We zijn hier allemaal verschillende types, en ik wil dat de mensen zien dat we allemaal mooi zijn op onze eigen manier. Dat we hetzelfde kunnen zijn. Ik wil dat elke vrouw haar schoonheid ziet.

- Jasmin Mairhofer, 37, Oostenrijk

Stel je het scenario eens voor: je verschijnt in een vreemde stad - misschien zelfs in een vreemd land - om een reeks vrouwen te ontmoeten waarvan je geen idee hebt wie het zijn. Het getuigt van grote moed, en de 6 vrouwen zijn wilskrachtig, eerlijk, en niet in de laatste plaats, normaal op hun eigen manier. En allemaal namen ze een zonnige lentedag vrij in hun agenda om met ons te praten - en zonder echt te weten wat of wie hen zou ontmoeten.


Ik was nieuwsgierig en een beetje bang hoe de andere vrouwen eruit zagen - of ze modellen waren. En het waren gewone, goed uitziende, mooie vrouwen.

- Stina Vea, 28, Noorwegen


In het kader van Everyday Women hebben deze zes vrouwen - en nog veel meer - toegezegd Zizzi te helpen vooruit te komen. Om de dialoog aan te gaan om de allerbeste producten te creëren en om ons vrouwen te steunen en te vieren. In al onze overeenkomsten en verschillen. Omdat het belangrijk is voor ons als mensen om iets te hebben om onszelf in te weerspiegelen. Dat er een broek op de plank ligt die precies past. En dat we ze online kunnen zien op een model dat werkelijk enige vorm heeft. En zoals het woord al zegt, Everyday Women zijn gewoon alledaagse vrouwen. Cool, dapper, openhartig, gereserveerd, eerlijk, kwetsbaar of sterk. Of een beetje van alles.


Deel 1 van 3