Het seizoen van de bloemen: kleuren in volle bloei

De lente staat in het teken van bloemen, en wat er nu in de winkels ligt, barst van de kleuren en vrouwelijke prints. Met prints kijken we uit naar een seizoen waarin bloemen openbarsten en we ons klaarmaken om gekoelde witte wijn te drinken op terrasjes of in de achtertuin. Koffie drinken in de middagzon en genieten van de natuur.


We spraken met Anne Katrine Fuglsang en Rebecca Nørgaard, die achter Holly Flower Studio zitten - een moderne bloemenstudio in het hart van Kopenhagen. De twee bloemenontwerpers hebben een creatieve en speelse benadering van bloemen, en zij zijn degenen achter de bloemeninstallatie op de foto's hier. Lees verder om te zien waarom we ons zo aangetrokken voelen tot bloemen. Op de vensterbank en als prints op lentejurken.

Bij bloemen hebben we te maken met trends - net als in de modewereld

“Bloemen brengen vreugde en doen dat al generaties lang. Wij zien echter dat het steeds vaker voorkomt dat men zijn huis bewerkt en versiert met bloemstukken. Nog maar 10 jaar geleden werden bloemen alleen gebruikt voor speciale gelegenheden of begrafenissen. Het is nu een vast onderdeel van het interieur geworden en een luxeartikel dat je ook voor zelfverwennerij kunt kopen.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Bloemen zijn puur genot voor het oog. Het is de herinnering dat er betere dagen aankomen en dat ergens in de wereld de kleuren in volle bloei staan. Dat is het gevoel dat de lentecampagne moet uitstralen. Een gevoel van moed, van spel en van vreugde. Over de bloemdecoraties van de campagne zeggen Anne en Katrine:


“We hebben natuurlijk gekozen voor bloemen die in het voorjaar in het seizoen zijn. We hebben klaprozen, Franse anemonen, mimosa, ranonkels, tulpen enz. gebruikt. Om de bloemeninstallatie een modern tintje te geven, hebben we meer exotische bloemen toegevoegd. Deze omvatten anthurium en cymbidium orchideeën. De kleding bevindt zich in een kleurrijk universum, dus hebben we ook geprobeerd dezelfde tinten te treffen die in de kleding vertegenwoordigd zijn.” - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio

Bij bloemen hebben we te maken met trends - net als in de modewereld. Misschien weet je dat een jurk een speciale print heeft die perfect past bij een zomervakantie aan zee. Een andere heeft een mooie kleur die het beste staat op een feestje. De derde heeft kleine bloemetjes die leven geven aan een alledaagse outfit. En zo fungeren de verse bloemen ook als basis voor het gevoel dat je krijgt als je een kamer binnenkomt. De wereld van de bloemen is een kunstvorm die zich alleen maar meer ontvouwt naarmate men zich meer verdiept in de verschillende soorten, variëteiten en families.


“Als bloemenontwerpster is het belangrijk respect te hebben voor elke bloem en haar vorm en werking te kennen. Daarom zullen we ons idee meestal visualiseren in een concept als een geschetste tekening of door een samengesteld visueel bord. We hebben altijd een duidelijk idee van waar we willen eindigen." - Anne Katrine & Rebecca, Holly Flower Studio


Gebruik lente-outfits als een speels canvas - net zoals Anne Katrine Fuglsang en Rebecca Nørgaard concepten creëren met bloemen als middelpunt.